söndag 23 december 2007

Heja regeringen!




Johan Staël von Holstein, denne visionär, IT-guru, hjälte och världsförbättrare, ska från årsskiftet sitta i styrelsen för Statens kulturråd.
För att parafrera Jan Lumholdt, som recenserade Good Luck Chuck i Svenskan för några veckor sen (f ö en lysande sågning): Var tionde minut gör regeringen det man precis har ansett vara omöjligt: att göra något ännu värre.
Johan (orkar inte skriva hans jobbiga efternamn stup i ett) tycker enligt en intervju i Svenskan att fler konstnärer borde "vilja leva på sin konst", som om 1. konstnärer inte vill det och 2. konsten går ut på att tjäna pengar. Två uppfattningar Johan helt uppenbart har.
De som har stöd från kulturrådet ska alltså inte räkna med att få det i framtiden. Antagligen undantaget Operan, den får alltid stöd i miljonklassen. Det är ju fin konst att bjuda utländska investerare på.
Dessutom verkar det som att Johan inte ens vet vad Statens kulturråd är eller vad de gör. Men sitta i styrelsen ska han. Bravo, Lena Liljeroth-Adelsohn!

Som Maria Küchen skrev i slutklämmen i sin läsvärda debattartikel i DN i går (som jag tyvärr inte hittar på hemidan):

"Jag vill bara påminna om att Sverige är en nation, inte en lekstuga för nyliberaler som just försöksutsläppts från ekonomiskt skyddade miljöer till verkligheten sådan som konstnärer och andra hårt arbetande småföretagare känner den.
Varken Sveriges regering eller samhället har råd med fler vansinnesutnämningar."

1 kommentar:

Anonym sa...

Tyvärr är han sjukligt besatt av hat mot socialdemokrater och fack. Hans beteende är inte normalt. Istället för att agera rättshaverist borde han fokusera all sin energi på företagande. Hans behov av självhävdelse är också tröttsamt. Låt dina resultat tala, Johan! Ingen missunnar dig att lyckas, det är bara i dina paranoida fantasier som halva världen är emot dig.