söndag 9 mars 2008

Livet kan börja



"Out there is chaos."

Så har man avnjutit det första avsnittet av Livet kan börja, This Life, för första gången borde det vara, för minnet säger att jag inte upptäckte serien förrän ett tag in i första säsongen när det begav sig, 1997.
Och visst skrattar man, och minns sitt 90-tal, som såg ut så fast ändå inte alls naturligtvis. Men Oasis var där, och Sharp sponsrade Man United och Diana levde och Miles och Anna bråkade precis som vissa korridorskamrater. Och... förmodligen är det helt omöjligt att se i dag om man inte såg det då. Som när pappa tjatar om fotbolls-VM 1958 ungefär.

Men visst är det sorgligt också, att se dem där på rad och veta att tio år senare så är de borta ur rutan. Milly har hamnat i långköraren The Bill (som man tydligen kan fastna för, uselheten till trots...), Egg hade en liten roll i Love, Actually, Anna blev ansikte för en make-up-tillverkare och försvann sen helt, Warren blev DS Ben Jones (Barnabys tredje sidekick) i Morden i Midsomer. Bara Jack Davenport, Miles alltså, har synts lite mer, först i Couplings, sen i alla tre Pirates of the Caribbean-filmerna.

Men det ska inte förta glädjen av att se This Life igen. Och på lördag visar SVT This Life +10, tv-filmen om vad som hände sen. Den lär vara rätt kass, men visst måste man titta.

Kommer ni ihåg den svenska serien Spung förresten? Det känns som om serierna har mer och mer gemensamt, den ende av skådisarna där jag har sett på sistone är han i ICA-reklamen.

1 kommentar:

Mikael K sa...

Ja, +10 är just kass men absolut värd att plågas av.